GeriTatlı Tarifleri Künefe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Künefe tarifi

Künefe tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bu tatlıyı evinizde de yapabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 700 gram kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 2 paket dil peyniri ya da tuzsuz peynir
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Künefe tarifi Nasıl yapılır?

Toz şekeri 3 su bardağı suyla kaynatarak eritin. Limon suyunu ekleyip, ocağın altını kapatın.

Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı elinizle didikleyerek yağı içine dökün. Kadayıf yağı iyice çekince yoğurun.

Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin. Peynirleri kenarlarından taşmayacak şekilde üstüne koyun. Kadayıfın diğer yarısını da sıkıca bastırarak yerleştirin.

Tepsiyi ocağın ya da fırının üst bölümünde kısık ateşte çevirerek kızartın. Künefeyi ters çevirip, diğer tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbeti sıcak künefenin üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis edin.