GeriAtıştırmalık Tarifleri Kumru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kumru tarifi

Kumru tarifi

İzmir’le özdeşleşmiş bir sandviç, kumru. Jülyen doğranmış sosisler ve kızartılmış kaşar peynirinin çeşitli malzemelerle birleşmesiyle ortaya çıkıyor. Kolayca hazırlanan bu çok lezzetli sandviçi denemek isterseniz, leziz kumru sandviç tarifimiz hemen aşağıda…  

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram sucuk
  • 150 gram salam
  • 10 adet uzun sosis
  • 4 adet sandviç ekmeği
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kumru tarifi Nasıl yapılır?

Kullanacağınız sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını küçük bir parça tereyağıyla yağlayın.

Yağladığınız ekmekleri ızgara izli bir tavada iyice gevrekleşene kadar kızartın.

Sosisleri jülyen, sucuk ve salamları da halka şeklinde ince ince doğrayın.

Kullanacağınız domatesin sap kısmını temizleyin ve salamlarla orantılı olacak biçimde dilimleyin.

Kaşar peynirini dikdörtgen şeklinde kesin.

Yağlamadan artan tereyağını, ızgara izli tavanın üzerinde eritin.

Dilimlediğiniz sosisleri, yüksek ateşte soteleyip bir kenara alın.

İnce kestiğiniz salam ve sucukları arkalı önlü çevirerek kızartın.

Sandviç ekmeklerinin tabanlarına kızarttığınız sosis şeritlerini pay edin.

Hemen üstlerine sucuk ve salam dilimlerini ekleyin ve domateslerini ilave edin.

En son kaşar peynirleri tavanın üzerine alın ve sadece bir tarafını kızarttın.

Kaşar peynirinin kızarmış kısmı üstte kalacak şekilde sandviçin içine yerleştirin.

Kaşar peynirinin diğer kısmı, kızarmış sucukların sıcaklığıyla eriyecektir.

Sandviç ekmeğinin üst tabanı ile üzerlerini kapatın.

Kumru sandviçleriniz hazır, hemen sıcak servis edin. Afiyet olsun.