GeriTatlı Tarifleri Külah tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Külah tatlısı tarifi

Külah tatlısı tarifi

Torpil tatlısı diye de bilinen külah tatlısı, adını hazırlanışı aşamasında kullanılan dondurma külahlarından alıyor. Nitekim tatlının son hali de külaha benziyor. Çıtır çıtır milföy hamuruyla yapılan ve içine nefis krema doldurulan külah tatlısının süslemesi de gönlünüze göre yapılabilir. Herkesin çok beğeneceği külah tatlısının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7 yaprak milföy hamuru
  • 8 adet dondurma külahı

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Külah tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Külahların üzerini pişirme kağıdıyla güzelce kaplayın.

Milföy hamurlarını bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.

Şeritleri külahların etrafına boşluk kalmayacak şekilde sarın.

Tepsiye de pişirme kağıdı serip külahları tepsiye dizin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra külahları fırına verin.

Milföy külahlarınızı üzeri pembeleşene kadar 20 dakika civarı pişirin.

Bu sırada tatlının kreması için süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri bir tencereden karıştırın.

Kremayı ocağa alıp kıvamı koyulaşana ve göz göz olana kadar pişirin.

Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı da ilave edin ve güzelce karıştırın.

Kremayı soğumaya bırakın.

Milföyleri fırından alıp ılınmasını bekleyin.

Soğuyan milföylerin içindeki külahları ve kağıtları milföyleri kırmadan dikkatle çıkarın.

Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup milföylerin içine sıkın.

Buzdolabında birkaç saat soğuttuğunuz tatlıları üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…