GeriPasta Tarifleri Krokanlı pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krokanlı pasta tarifi

Krokanlı pasta tarifi

Çıtır çıtır krokan, fındık parçaları ve karamelize edilmiş şekerden oluşur. Soğuyup sertleşen fındıklı karamelin parçalanmış haline krokan denir ve krokan en lezzetli pasta malzemelerinin başında gelir. Pastanelerden alıp zevkle tükettiğiniz krokanlı pastayı evde yapmayı denemek isterseniz, tarifimiz sizin için çok uygun. E daha ne duruyorsunuz?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı sarı üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı çilek suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Krokan için:

  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Krokanlı pasta tarifi Nasıl yapılır?

Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil, kabartma tozu, un, dövülmüş fındık, üzüm ve çilek reçelini karıştırıp yeniden çırpın. Yaptığınız kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Keki enlemesine 3'e ayırıp bekletin.

Ayrı bir yerde 1 bardak fındığı bıçakla küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 su bardağı şeker koyup kahverengi oluncaya kadar kavurun. İçine fındıkları atın. Hazırladığınız karışımı soğuk suyla ıslattığınız tezgaha incecik serin. Karışım sertleşince blender'da parçalayın.

3 bardak süt, yumurta, un ve mısır nişastasını çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ateşe koyun. Pişince altını kapatın ve 2 yemek kaşığı çilek suyu ekleyin. Parçalara ayırdığınız kekin aralarına krema sürün. Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı spatula yardımıyla kekin her tarafına sürün. Kekinizin üstünü krokanla kapladıktan sonra servis yapın.