GeriAtıştırmalık Tarifleri Krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krep tarifi

Krep tarifi

Krep Türkiye’de de çok sevilen bir lezzet ama Fransa’da bir sokak lezzeti olduğunu biliyor muydunuz? 13’üncü yüzyılda keşfedilen bu lezzete odaklanan krepe mekanlarında ıspanaklıdan muzluya, çilekliden peynirliye çeşit çeşit ürünlerle karşılaşmak mümkün. Sizin için kendinizi Fransa sokaklarında hissetmenizi sağlayacak bir krep tarifi hazırladık. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tercihinize göre tereyağı ya da sıvı yağ

Krep tarifi Nasıl yapılır?

Un, süt ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.

Kek hamuruna kıyasla daha akışkan bir hamur elde edin.

Tavayı çok az miktarda yağla yağlayıp hazırladığınız hamurdan bir kepçe kadarını dökün.

Her iki tarafını da göz göz kızarttığınız krepleri dilediğiniz malzemeyle birleştirip servis edin. Afiyet olsun…