GeriBörek Tarifleri Krep börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krep börek tarifi

Krep börek tarifi

Krep börek, evde kolay yapabileceğiniz leziz bir tarif. Peynirli ve biberli harcıyla hem tadını hem de görüntüsünü çok beğeneceksiniz. Günün istediğiniz öğününde de tüketebilirsiniz. Peki krep börek nasıl yapılır? İşte kaşarlı krep böreği tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam şeker
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biberi
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Krep börek tarifi Nasıl yapılır?

İç harcı için biberleri ince ince doğrayın.

Daha sonra doğranmış biber, kekik, pulbiber, tuzve rendelenmiş kaşar peynirini bir kasede karıştın.

Hazırladığınız harcı kenara alın.

Krep için de başka bir kaseye yumurtayı kırın. Üzerine süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu ekleyip çırpın.

Ardından karışıma un ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Tavayı ısıtın ve çok az sıvı yağ ekleyin.

Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya yayıp her iki tarafını da pişirin.

Pişen kreplerin ortasına kaşar peynirli ve biberli karışımı yerleştirip bohçe şeklinde kapatın.

Tekrar tavada her iki tarafını kızartıp servis tabağına alın.

Afiyet olsun...