GeriÇorba Tarifleri Kremalı tavuk çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı tavuk çorbası tarifi

Kremalı tavuk çorbası tarifi

Tavuk çorbası evlerde genelde şehriyeli ya da terbiyeli olarak pişirilir ama aslında kremalı tavuk çorbası da benzersiz bir lezzettir. Bu farklı çorbayı sofrasına taşımak isteyenler için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte kolay ve nefis kremalı tavuk çorbası tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kase didiklenmiş tavuk eti
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Arzuya göre pul biber

Kremalı tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede kızdırın.

Unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun.

Un kavrulunca tavuk suyunu yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bu sırada topak olmaması için hızla karıştırın.

5 dakika kaynattığınız çorbaya tavuk etlerini de ekleyin.

Kremayı bir kaseye boşaltıp içine çorbanın suyundan biraz ekleyin ve ılıştırın.

Ardından kesilmemesi için hızla karıştırarak çorbanıza ekleyin.

Tuz ve karabiber de ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz serptiğiniz çorbanızı sıcak servis edin. Afiyet olsun…