GeriTatlı Tarifleri Kremalı sütlaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı sütlaç tarifi

Kremalı sütlaç tarifi

Mutfağımızda sütlü tatlıların yeri oldukça büyük. Özellikle sütlaç hem evlerde hem de pastanelerde olmazsa olmaz bir lezzettir. Geleneksel sütlaç çok sevilir ama bir de kremalı sütlaç var ki mutlaka tadılması gereken bir lezzettir. Evde kolayca yapabileceğiniz kremalı sütlaç için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin… 

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 200 mililitre krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya (ya da 1 paket vanilin)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)

Kremalı sütlaç tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla güzelce haşlayın. (Suyunu çok çekerse biraz takviye yapabilirsiniz.)

Pirinçler iyice yumuşayınca üzerine şekeri ekleyin.

Sütten yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanını da pirinçlere ilave edin.

Arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Ayırdığınız süte nişastayı ekleyip karıştırın.

Onu da sütlaca ekleyip 2 dakika daha kaynatın.

Kremayı ve vanilyayı da ilave edip karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Sütlacı kaselere bölüştürüp soğuttuktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…