GeriEt Yemeği Tarifleri Kremalı köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı köfte tarifi

Kremalı köfte tarifi

Kremalı köfteyi hiç denediniz mi? Hem nefis olması hem de fazla zahmet çekmeden hazırlanmasıyla da en sevdiğiniz yemeklerden biri haline gelecek. Tadını doya doya çıkarabileceğiniz kremalı köftenin lezzeti pilav eşliğinde servis edildiğinde adeta katlanıyor. Denemeden geçmeyin. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 demet maydanoz
  • 400 gram krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber

Kremalı köfte tarifi Nasıl yapılır?

Ekmek ve soğanı robottan geçirin.

Kıyma, tuz ve karabiber ile beraber yoğurun.

İstenilen kıvama gelince ceviz büyüklüğünde toplar alın.

Ardından köfteleri tavaya alıp renk alana kadar pişirin ve kenara alın.

Aynı tavaya tereyağını ekleyin.

Daha sonra un ve hardalı ilave edip kavurun.

En son et suyunu ekleyip kaynatın.

Et suyu kaynayınca krema, tuz, karabiber ve köfteleri ilave edip kısık ateşte pişirin.

Krema kıvamına gelince ocaktan alın ve ince ince doğradığınız maydanozları ekleyin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...