GeriÇorba Tarifleri Közlenmiş biber çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Közlenmiş biber çorbası tarifi

Közlenmiş biber çorbası tarifi

Kapya biber tam bir sağlık ve lezzet deposu. Genellikle salatalarda ya da et ve tavuk yemeklerinde kullanılan kapya biberin çorbası da çok nefis oluyor. Biberi közleyerek hem besin değerini hem de lezzetini artırabilir, güzel bir çorbanın temellerini atabilirsiniz. İşte çok beğeneceğiniz közlenmiş biber çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk, et ya da sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tutam şeker

Közlenmiş biber çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Fırın tepsisine ikiye kesilmiş kapya biber, domates, soğan ve sarımsağı sıralayın ve üzerine baharatları serpin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Domates ve biberlerin kabuklarını soyun ve malzemeleri tencereye alın.

Üzerine kalan malzemeleri ekleyip ocakta 15 dakika pişirin.

Çorbayı ocaktan almadan önce blender’dan geçirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...