- Yumurta ve Şeker Karışımı
Yumurtaları derin bir kapta şekeri ekleyerek çırpın, şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kek Hamuru
Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu kare şeklindeki bir kalıba yayın.
- Pişirme
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında keki 25 dakika pişirin. Piştikten sonra keki ılındıktan sonra enine ikiye kesin.
- Kestaneli İç Harç
Kestaneleri bıçak ucuyla çizerek haşlayın, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Bir kısmını ayırıp kalanını krema ile karıştırın. Şeker, ufalanmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ekleyin. Koyu bir kıvam elde etmek için buzdolabında 1 saat bekletin.
- Montaj
Kekin içine yaydığınız iç harcı diğer kek parçası ile kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Sonrasında pastayı dondurucudan çıkarıp ızgara telinin üzerine ters çevirerek streç filmi çıkarın.
- Çikolata Kaplama
Çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanın üzerine dökerek kaplayın. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun! 🍰