Köstebek pasta tarifi

Kestaneyle yapabileceğiniz enfes bir pasta tarifi... İster özel günlerde misafirlerinize ikram edin, ister tatlı olarak yemeğin ardından yiyin.

Köstebek pasta tarifi
Köstebek pasta tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

    Kek için:
    • 4 yumurta
    • 1,5 çay bardağı un
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
    • Yarım paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 3 yemek kaşığı kakao
    İç harcı için:
    • 1 kilogram kestane
    • 2 su bardağı krema
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 3 paket vanilya
    • 2 su bardağı kıyılmış ceviz
    • 1 su bardağı kıyılmış fındık
    • Yarım su bardağı akide şekeri
    Üzeri için:
    • 250 gram bitter çikolata

    Nasıl Yapılır
    1. Yumurta ve Şeker Karışımı
      Yumurtaları derin bir kapta şekeri ekleyerek çırpın, şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
    2. Kek Hamuru
      Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu kare şeklindeki bir kalıba yayın.
    3. Pişirme
      Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında keki 25 dakika pişirin. Piştikten sonra keki ılındıktan sonra enine ikiye kesin.
    4. Kestaneli İç Harç
      Kestaneleri bıçak ucuyla çizerek haşlayın, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Bir kısmını ayırıp kalanını krema ile karıştırın. Şeker, ufalanmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ekleyin. Koyu bir kıvam elde etmek için buzdolabında 1 saat bekletin.
    5. Montaj
      Kekin içine yaydığınız iç harcı diğer kek parçası ile kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Sonrasında pastayı dondurucudan çıkarıp ızgara telinin üzerine ters çevirerek streç filmi çıkarın.
    6. Çikolata Kaplama
      Çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanın üzerine dökerek kaplayın. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
    7. Afiyet Olsun! 🍰
    Kapat
    Beslenme Bilgisi
    KALORİ2003 kcal
    ŞEKER124 g
    YAĞ110 g
    PROTEİN30 g