GeriMutfak Tüyoları Kore Mantısı (Mandu) nasıl yapılır? Adım adım Kore mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kore Mantısı (Mandu) nasıl yapılır? Adım adım Kore mantısı tarifi

Kore Mantısı (Mandu) nasıl yapılır? Adım adım Kore mantısı tarifi
Abone Olgoogle-news

Mandu için mantının Kore versiyonu denebilir. Mandu hamuruna genellikle büzgü veya yarım ay şekli veriliyor. Ülkemizde de farklı çeşitleri bulunan mantının Kore versiyonunu denemek isteyenler için mandunun yapım aşamalarını derledik. Peki, mandu için gerekli malzemeler neler? Mandu nasıl yapılır?

Mandu, Kore mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Türk geleneksel mantısına oranla daha büyük olan mandu, kıyma, pırasa, beyaz lahana ve isteğe göre mantarla yapılabiliyor. Peki, mandu nasıl yapılır? İşte adım adım mandunun tarifi…

MANDU HAMURU İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

MANDU HAMURUNUN İÇ HARCI

Yarım adet rendelenmiş kuru soğan
150 gram kıyma
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Az miktarda tuz
2 adet pırasa

MANDU TARİFİ

Hamur için gerekli malzemeleri bir araya getirip iyice yoğurun ve 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta mantı hamuru gibi açın.
İç harcı hazırlamak için kuru soğan ve pırasayı ince ince doğrayın.
Doğradığınız sebzelerin üzerine kıyma, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Su bardağı ağzını kullanarak yuvarlaklar elde ettikten sonra içerisine birer tatlı kaşığı harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Ocakta kaynayan suya atıp haşlayın ve servis tabağına alın.

False