GeriBörek Tarifleri Kolay haşhaşlı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay haşhaşlı börek tarifi

Kolay haşhaşlı börek tarifi
Lezzetinin yanı sıra kolay yapımı ile çay saatlerinize eşlik edebilecek bir lezzet...

Lezzetinin yanı sıra kolaylığı ile çay saatlerinize eşlik edebilecek bir lezzet...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 500 gram haşhaş ezmesi
  • 4 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Susam

Kolay haşhaşlı börek tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve toz şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Sıvı yağı ve haşhaş ezmesini bu karışıma ilave edin. Tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Karışımdan ikişer çorba kaşığı alın ve kesilen üçgen yufkalara sürün. Uzun kenarından başlayarak içe doğru rulo yapın. Daha sonra ucundan kıvırarak gül şekli verin. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra börekleri tepsiye yerleştirin. Böreklerin üzerine birer minik parça tereyağı koyun ve fırına verin. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.