Kolay açma tarifi

Açma yumuşacık yapısı ve lezzetiyle en sevilen hamur işlerinin başında geliyor. Pastane fırınından yeni çıkmış gibi yumuşacık açmaları bu tarifi kullanarak evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Denemek isteyenler için kolay açma tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

Kolay açma tarifi
Kolay açma tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
Nasıl Yapılır
  1. Hamuru oluşturma aşaması
    Ilık suyu, sütü, kuru mayayı ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Karışıma sıvı yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Tuzu da ekleyin. Unu azar azar ilave ederek hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Bezelerin yapılış aşaması
    Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayırın. Bezeleri tezgah üzerinde rulo şeklinde hazırlayın. İki ruloyu birbirine sarıp uç kısımlarını birleştirerek döndürün. Bu işlemi tüm bezeler için tekrarlayın.
  3. Hamuru mayalama ve pişirme aşaması
    Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine alın ve 15 dakika daha mayalanmalarına izin verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz susam serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  4. Servis önerisi
    Oda sıcaklığında 15 dakika bekletip servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ852 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ21 g
PROTEİN28 g