Kıymalı pazı sarma tarifi

Sofralarınıza bu güzel pazı sarma tarifi ile lezzet katmak ister misiniz?

Kıymalı pazı sarma tarifiKıymalı pazı sarma tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 125 gram az yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır
  1. Pazıların Hazırlanması
    Pazıları sert saplarından ayıklayın ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletin.
  2. İç Harcın Hazırlanması
    Kıymayı bir kaba alın ve içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Salça, yıkanmış pirinç, küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hazırlanan harcı pazı yapraklarına sararak sarmalayın.
  3. Sarmanın Pişirilmesi
    Tencerenin dibine ayıklanmış pazı saplarını yerleştirin ve üzerine sardığınız pazıları dizin. Sarma işlemi bitince kalan 1 yemek kaşığı yağı üzerine gezdirip yeterince su ekleyin. Pazı sarmalarını suyun içinde pişirin.
  4. Servis
    Pişen pazı sarmalarını yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  5. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ218 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ14 g
PROTEİN10 g