Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Usta İşi
Malzemeler
1 demet pazı
125 gram az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Nasıl Yapılır
Pazıların Hazırlanması
Pazıları sert saplarından ayıklayın ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletin.
İç Harcın Hazırlanması
Kıymayı bir kaba alın ve içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Salça, yıkanmış pirinç, küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hazırlanan harcı pazı yapraklarına sararak sarmalayın.
Sarmanın Pişirilmesi
Tencerenin dibine ayıklanmış pazı saplarını yerleştirin ve üzerine sardığınız pazıları dizin. Sarma işlemi bitince kalan 1 yemek kaşığı yağı üzerine gezdirip yeterince su ekleyin. Pazı sarmalarını suyun içinde pişirin.
Servis
Pişen pazı sarmalarını yoğurt ile servis edebilirsiniz.