GeriBörek Tarifleri Kıymalı kopartma böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kopartma böreği tarifi

Kıymalı kopartma böreği tarifi
Çayın yanında ağzınıza layık bu börek tarifini istediğiniz zaman kolayca hazırlayabilirsiniz.

Çayın yanında ağzınıza layık bu börek tarifini istediğiniz zaman kolayca hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamur için:
    • 4 çay fincanı su
    • Aldığı kadar un
    • Tuz
    • 1 paket kuru maya
    İç harcı için:
    • 2 adet patates
    • 1 adet kuru soğan
    • 200 gram kıyma
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta

    Kıymalı kopartma böreği tarifi Nasıl yapılır?

    Yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su koyup yoğurun. Kıvama gelince bir kenarda bekletin. Bu arada iç harcı hazırlayın. Kesme tahtasında incecik kıydığınız soğanı ve kıymayı tavanın içine koyup kavurun. Haşlayıp rendelediğiniz patatesi üzerine ilave edin, biraz karıştırın. Baharatını ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve ocaktan alın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak açın, içini koyup kapatın. Tepsiye dizip üzerine bastırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağ ile yaptığınız karışımı üzerine sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.