GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı kapalı pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kapalı pide tarifi

Kıymalı kapalı pide tarifi
Yanında ayran da varsa tadına doyum olmaz!

Yanında ayran da varsa tadına doyum olmaz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • Toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 3 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Kıymalı kapalı pide tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derince bir kaba alıp iyice yoğurun. Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanma süreci bittikten sonra tekrar yoğurun gazını alın ve limon büyüklüğünde bezelere ayırın.

İç malzemesi için kuru soğanı ve yeşil biberi robottan geçirin veya elinizle çok ufak doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, onları da ufacık doğrayın. Bütün iç malzemelerini derince bir kapta baharatlarını da atarak karıştırın.

Bezelere ayırdığınız hamurları unlu zeminde oval ve uzun olacak şekilde açın. Tam ortasına iç harcını koyun. Sonra yanlardan hamuru kaldırıp orta yerde elinizle sıkarak kapatın ve hamurun üzerine elinizle bastırın. Pidenin iki ucundan tutarak elinizle çekerek hamuru esnetin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve üstlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.