GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıymalı fırın patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı fırın patates tarifi

Kıymalı fırın patates tarifi

Kıymalı patates deyince aklınıza gelen patates oturtmadan çok farklı.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram az yağlı köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet küp şeker
  • 4 adet patates
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş taze kaşar peyniri

Kıymalı fırın patates tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik, sarımsakları ince ince doğrayın. Genişçe bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağı bir miktar kavurun. Havucu ister rendeleyin isterseniz de küp şeklinde doğrayıp soğana ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Bu arada kapya biberi küp şeklinde, sivri biberleri de ince ince doğrayın. Biberleri de ilave edip bir süre kavurun. Daha sonra kıymayı koyun ve kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulduğu zaman domates püresi ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Bütün baharatları ve şekeri de ilave edip bir kez karıştırın ve fırın kabınıza aktarın.

Patatesleri irice küpler halinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirip fırın kabındaki kıymalı harcın üzerine yerleştirin. En son rendelenmiş kaşar peynirini de en son yerleştirdikten sonra 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Daha doyurucu bir yemek olsun isterseniz eğer, kaşar peyniri rendesini koymadan ve fırınlamadan önce istediğiniz sayıda yuvalar açarak içlerine birer yumurta kırabilirsiniz.