GeriBörek Tarifleri Kıymalı Empanadas tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı Empanadas tarifi

Kıymalı Empanadas tarifi

Arjantin mutfağının sevilen lezzetlerinden olan kıymalı Empanadas, damak tadınıza uyacağını düşündüğümüz hamur işi tarifleri arasında yer alıyor. Farklı iç harcı ile hazırlayabileceğiniz empanadas tarifini bu kez sizlere kıymalı olarak sunuyoruz. Peki, evde kolay kıymalı empanadas nasıl yapılır? İşte, kıymalı empanadas tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 75 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı su
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 200 gr az kıyma
  • 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 10 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık su

Kıymalı Empanadas tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle yumurta, sirke ve suyu iyice çırpın.

Azar azar unu ekleyerek bir yandan karıştırmaya devam edin.

Tereyağı ve tuzu da ilave ettikten sonra ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerini kapatıp mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.

Diğer yandan tavada yağı kızdırın ve soğanlarla kıymaları kavurun.

Biber ve baharatlarla birlikte tuzu de ekletin sotelendikten sonra ocağın altını kapatın. Son olarak kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın.

Hamuru 6 parçaya bölüp 15 cm kadar açın. İçerisine iç harcından koyup kenarlarını kapatın.

Kenarları kıvırarak burgu şekli verin ya da çatalla ezerek şekil verebilirsiniz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun...