GeriBörek Tarifleri Kıvrım tatlısı (Gıvrım) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıvrım tatlısı (Gıvrım) tarifi

Kıvrım tatlısı (Gıvrım) tarifi
Abone Olgoogle-news

Güzel Antalya’nın güzel lezzetleri saymakla bitmiyor. İçindeki bol ceviz ve şerbetle dikkatleri üzerine çeken bu tatlı, şekil itibariyle böreği andırıyor. Antalya’da ‘gıvrım’ diye de anılan bu tatlı adını da şeklinden alıyor. Cevizin yufka ile buluştuğu, üzerine de şerbetin eklendiği leziz tatlıyı yiyenler bayılacak. Hazır yufka ile de yapabileceğiniz kıvrım tatlısı nasıl yapılır? İşte size tatlı mı tatlı kıvrım tatlısı tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 8 çay bardağı dövülmüş ceviz içi 

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 parça ıtır yaprağı (yağ gülü)
  • Yarım limon

Kıvrım tatlısı (Gıvrım) tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tencereye toz şeker ve suyu koyun.

İçine ıtır yaprağını da ekleyerek, orta ateşte 3-5 dakika kaynatın.

Limon suyunu da ekleyip, şerbeti hazır edin.

Bir baklavalık yufkayı alın ve düz bir zemine yayın.

Üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürün.

Dövülmüş ceviz içini yağladığınız yufkaya yayın.

Yufkayı pile pile buruşturun ve salyangoz şeklinde dolayın.

Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyun.

İkinci yufkayı da yağlayıp ceviz koyduktan sonra aynı işlemi tekrar uygulayın.

Onu da tepsideki dolanmış yufkanın etrafına dolayın.

Aynı işlemlere devam ederek tüm yufkaları bir öncekinin etrafına dolayın. Böylece tepsiyi doldurun.

Tepsideki döşenmiş yufkaların üzerine tekrar erimiş tereyağı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yufkaların üzeri kızardığında tepsiyi fırından alın.

Sıcak yufkaların üzerine şerbet gezdirip servis edin.

Afiyet olsun.

Fıstıklı Sarma Baklava | Mucize Lezzetler