GeriMutfak Tüyoları Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?

Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?

Hem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması

ş, yumurta, süt veya krema ile doldurulmuş hamur kabuğundan ve peynir, et, deniz ürünleri veya sebzelerden oluşan, tuzlu ve açık bir börektir. Kiş sıcak veya soğuk servis edilebilir.

Fransızların tok tutan ve aklınıza gelebilecek her çeşit malzemeyle yapılan nefis yemeği kiş, diğer ülkelerde de özellikle parti yemeği olarak popülerdir.

MİNİ KİŞ TARİFİ

Hamuru için:
400 gram un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
Tuz
İç harcı için:
3 adet bostan patlıcan
2 yemek kaşığı sürülebilir taze peynir ya da krem peynir
1 su bardağı süt
Çeyrek muskat rendesi
8 adet kuru domates
8-10 adet siyah zeytin
2-3 dal taze kekik

Yapılışı:

Patlıcanlarınızı közleyin. Ardından kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın.

İçine krem peynir, yarım bardağı süt, yumurta ve muskat rendesini ekleyip, bir çırpma teliyle karıştırın.

Kuru domates ve siyah zeytini küp küp doğrayın. Patlıcanlı karışıma ilave edin. Üzerine taze kekik ekleyin ve karıştırın.

Kalan yarım su bardağı sütü de karışıma çırparak ekleyin ve harcı bir kenara alın.

Un, tereyağı, yumurta ve tuzu mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın.

Kiş hamurunu koyacağınız küçük kalıplara hamurdan parçalar kopartıp fazla yoğurmadan yerleştirin.

Kalıpları hazırladıktan sonra bir çatal yardımı ile hamurun tabanına delikler açın.

Hazırladığınız mini kişlerin üzerini kiş kalıbınızın ölçülerine göre kestiğiniz yağlı kağıtla kaplayın ve üzerine ağırlık olması için baklagiller koyup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.

Daha sonra ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp üzerine iç harcı ekledikten sonra kişleri yeniden fırına verin ve 8-10 dakika daha pişirin.





False