GeriSalata Tarifleri Kinoa kısırı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kinoa kısırı tarifi

Kinoa kısırı tarifi
Abone Olgoogle-news

Kısır öğlen ya da akşam yemeğinde, 5 çayında ya da gece karnımız acıkınca yiyebildiğimiz ve asla bıkmadığımız bir lezzet. Kısırı bulgur yerine kinoayla yapıp hem kalorisini düşürmeye hem de bu klasik tarifi biraz modernleştirmeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kinoa
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 10-15 yaprak marul
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Nar ekşisi
  • Limon suyu

Kinoa kısırı tarifi Nasıl yapılır?

Küp küp doğradığınız soğanları ve salçayı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuyunca haşlanmış kinoaların içine karıştırın. Yeşillikleri ince ince doğrayarak kinoaya ekleyin.

Ayrı bir yerde zeytinyağı, limon suyu, tuz, nar ekşisi ve kimyonu karıştırıp sos haline getirin. Tüm malzemeler birbirine geçinceye kadar karıştırın.