GeriEt Yemeği Tarifleri Kilis tava tarifi (Orjinal)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilis tava tarifi (Orjinal)

Kilis tava tarifi (Orjinal)

Kilis mutfağının zengin yemeklerinden biri olan Kilis tava, pratik yapılışıyla iyi bir akşam yemeği alternatifi olabilir. Bazı yörelerde tepsi kebabı ya da Kilis kebabı olarak da bilinen Kilis tava, koyun eti, kırmızı biber ve isteğe göre soğan ya da sarımsak gibi malzemelerden hazırlanıyor. İşte meşhur orjinal Kilis tava tarifi ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram orta yağlı kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kilis tava tarifi (Orjinal) Nasıl yapılır?

Soğan ve biberleri robottan geçirin. Kıymayı yoğurma kabına alın.

Üzerine biber, soğan, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.

Daha sonra kıymalı harcınızı orta büyüklükteki bir tepsiye yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayın.

Tepsinin kenarında da dörde bölünmüş soğan ve domatesleri yerleştirin.

Üzerinde de sivri biber veya kapya biber ekleyin.

Ardından kebabınızı 8 parçaya kesin.

Daha sonra havuç dilimi şeklinde 8 parçaya bölün.

Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Arzuya göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimleyerek dizebilir,

Üzerine kıyma yayabilirsiniz.