GeriAtıştırmalık Tarifleri Kibrit (çöpü) patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kibrit (çöpü) patates tarifi

Kibrit (çöpü) patates tarifi

Kibrit patates ya da kibrit çöpü patates, çıtır çıtır kıvamıyla, kızarmış patates sevenlerin gözdelerinden. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan kibrit patates, evde de kolayca yapılabilecek bir lezzet. Siz de evde kibrit çöpü patates yapmak isterseniz işte malzemeler ve adım adım kibrit patates yapılış aşamaları…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram patates
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 6-7 dal biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Kibrit (çöpü) patates tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağı derin bir tencereye koyup orta ateşte ısıtmaya başlayın.

Patatesleri bir kesiciyle ya da bıçakla kibrit çöpü inceliğinde dilimleyin.

Isınan yağa patatesleri ve biberiye dallarını ekleyin.

Patatesleri altın rengi alana kadar (2 ila 4 dakika) kızartıp yağdan alın.

Tabanına kağıt havlu serdiğiniz geniş bir tabağa aldığınız patateslerin üzerine tuz, karabiber serpin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…