Kestaneli ve beyaz çikolatalı sufle tarifi

Genelde çikolatayla ya da peynirle yapılan sufle, kestaneyle de çok güzel oluyor.

Kestaneli ve beyaz çikolatalı sufle tarifi
Kestaneli ve beyaz çikolatalı sufle tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 125 mililitre süt
  • 10 gram un
  • 2 yumurta sarısı
  • 20 gram toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 50 gram kestane püresi
  • 25 gram tereyağı
  • 25 gram toz şeker
Nasıl Yapılır
  1. Sütü Isıtma
    Sütü küçük bir tencerede ısıtın.
  2. Sıcak Sütün Eklenmesi
    Isınmış sütü yavaşça yumurtalı karışıma ekleyin ve hızlı hareketlerle karıştırın.
  3. Karışımın Pişirilmesi
    Karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin.
  4. Beyaz Çikolata ve Kestane Püresinin Eklenmesi
    Kaseyi tencereden alın. Beyaz çikolatayı ve tereyağını ekleyip eritin. Sonrasında kestane püresini ekleyip iyice karıştırın.
  5. Yumurta Akı Köpürtme
    Yumurta akını 25 gram şekerle köpük gibi olana kadar mikserle çırpın.
  6. Karışımların Birleştirilmesi
    Köpürtülmüş yumurta akını kestaneli karışıma ekleyerek yavaşça karıştırın. Sufle kaplarını yağlayın.
  7. Sufle Hazırlama ve Pişirme
    Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. İçlerine şeker serpin, ardından sufle harcını kaplara bölüştürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin.
  8. Servise Hazır
    Sıcak olarak servis edin ve hemen afiyetle yiyin! 🍮
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ187 kcal
ŞEKER14 g
YAĞ10 g
PROTEİN6 g