Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 bardağı su
300 gram kestane
50 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
Kestane Pişirme:
Kestaneleri ızgarada veya fırında 20–25 dakika pişirin ve kabuklarını soyun.
Pirinç Hazırlığı:
Pirinçleri 30 dakika kadar eşit miktarda sıcak su içinde bekletin, süzün ve iyice soğuk suyla yıkayın.
Pilavın Hazırlanması:
Tencerede tereyağı, zeytinyağı ve soyulmuş kestaneleri kavurun. Pirinçleri ekleyip 5–6 dakika kadar kavurun. Ardından 1 su bardağı tavuk suyu ve 1,5 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Şekerini koyup hafif ateşte 35–40 dakika pişirin.
Dereotu Eklentisi:
Piştikten sonra doğranmış dereotunu pilava ilave edin.
Demlenme Süresi:
Pişmiş pilavın üzerini mutfak bezi ya da havlu kağıtla örtüp 15 dakika demlenmeye bırakın.