Kestaneli pilav tarifi

Kestane ve pirincin lezzetli uyumu damağınızda muhteşem bir tat bırakacak.

Kestaneli pilav tarifiKestaneli pilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 bardağı su
  • 300 gram kestane
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır
  1. Kestane Pişirme:
    Kestaneleri ızgarada veya fırında 20–25 dakika pişirin ve kabuklarını soyun.
  2. Pirinç Hazırlığı:
    Pirinçleri 30 dakika kadar eşit miktarda sıcak su içinde bekletin, süzün ve iyice soğuk suyla yıkayın.
  3. Pilavın Hazırlanması:
    Tencerede tereyağı, zeytinyağı ve soyulmuş kestaneleri kavurun. Pirinçleri ekleyip 5–6 dakika kadar kavurun. Ardından 1 su bardağı tavuk suyu ve 1,5 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Şekerini koyup hafif ateşte 35–40 dakika pişirin.
  4. Dereotu Eklentisi:
    Piştikten sonra doğranmış dereotunu pilava ilave edin.
  5. Demlenme Süresi:
    Pişmiş pilavın üzerini mutfak bezi ya da havlu kağıtla örtüp 15 dakika demlenmeye bırakın.
  6. Sonuç: Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ520 kcal
ŞEKER19 g
YAĞ26 g
PROTEİN14 g