Kestaneli iç pilav tarifi

Sade pilavın yeri tabii ki ayrı ama arada farklı bir şeyler denemek isterseniz kestaneli iç pilav tek başına bir öğün olacak kadar iddialı...

Kestaneli iç pilav tarifi
Kestaneli iç pilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 200 gram kuzu ciğeri
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4,5 su bardağı et suyu
  • 45 gram tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz

Nasıl Yapılır
  1. Pirinci Hazırlama
    Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin.
  2. Ciğer ve Soğan Hazırlığı
    Ciğeri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın.
  3. Pişirme Aşaması
    Tereyağını tencerede eritip soğanı ve ciğeri kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Kavrulan soğana ekleyip tuzla tatlandırın. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Kuş üzümü, fıstık, et suyu ve haşlanmış bütün kestaneyi ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin. Kapağını kapatıp ocağı kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Servis
    Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
  5. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ385 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ18 g
PROTEİN14 g