GeriPilav Tarifleri Kestaneli iç pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestaneli iç pilav tarifi

Kestaneli iç pilav tarifi

Sade pilavın yeri tabii ki ayrı ama arada farklı bir şeyler denemek isterseniz kestaneli iç pilav tek başına bir öğün olacak kadar iddialı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 200 gram kuzu ciğeri
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4,5 su bardağı et suyu
  • 45 gram tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz

Kestaneli iç pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Ciğeri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın.

Tereyağını tencerede eritip soğanı ve ciğeri kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Kavrulan soğana ekleyip tuzla tatlandırın. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Kuş üzümü, fıstık, et suyu ve haşlanmış bütün kestaneyi ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin. Kapağını kapatıp ocağı kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.