GeriTatlı Tarifleri Kestaneli balkabağı tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestaneli balkabağı tatlısı tarifi

Kestaneli balkabağı tatlısı tarifi
Abone Olgoogle-news

Balkabağı tatlısına, kestane şekerleri ile farklı bir lezzet katmaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 15 adet kestane şekeri
  • Çeyrek su bardağı ceviz içi
  • 500 gram toz şeker

Kestaneli balkabağı tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Kabakların kabuklarını, yeşil kısımlarını da alarak, soyun ve 5 santimetre genişliğinde parçalara ayırın. Kabakları yıkayın ve bir tencereye koyun. Üstlerine şekeri serpiştirip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat, kabaklar yumuşayıp suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları ateşten alın ve içine kestane şekerlerini de atıp birlikte soğumaya bırakın.

Soğuyunca bir oval ya da yuvarlak tepsiye aktarın. Ceviz içini robottan geçirerek ince ince çekilmiş hale getirin ve tatlının üzerine serperek servis yapın.