Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
100 gram toz şeker
50 gram yumurta akı
Kreması için:
200 gram kestane şekeri
50 gram tereyağı
50 gram krema
Üzeri için:
Toz tarçın
Nasıl Yapılır
Merenglerin Hazırlanması
Toz şekeri ve yumurta akını bir kaseye alarak benmari usulü ısıtın. Şeker tamamen eriyince ocaktan alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız harcı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine, büyükten küçüğe olacak şekilde 5 yuvarlak sıkın. Üzerlerini spatula ile düzelterek önceden ısıtılmış 100 derece fırında 40 dakika pişirin.
Kestane Kreması Hazırlanması
Kestane şekeri, tereyağı ve kremayı geniş bir kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız kremayı kullanmak için bekletin.
Montaj ve Sunum
Fırından çıkan merenglerin soğumasını bekleyin. Soğuyan merenglerin arasına hazırladığınız kestane kremasını sürerek kat kat dizin. Üzerini toz tarçınla süsleyerek servis yapın.