Kestane kulesi tarifi

Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel bir kestaneli tarif...

Kestane kulesi tarifi
Kestane kulesi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 100 gram toz şeker
  • 50 gram yumurta akı
Kreması için:
  • 200 gram kestane şekeri
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram krema
Üzeri için:
  • Toz tarçın

Nasıl Yapılır
  1. Merenglerin Hazırlanması
    Toz şekeri ve yumurta akını bir kaseye alarak benmari usulü ısıtın. Şeker tamamen eriyince ocaktan alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız harcı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine, büyükten küçüğe olacak şekilde 5 yuvarlak sıkın. Üzerlerini spatula ile düzelterek önceden ısıtılmış 100 derece fırında 40 dakika pişirin.
  2. Kestane Kreması Hazırlanması
    Kestane şekeri, tereyağı ve kremayı geniş bir kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız kremayı kullanmak için bekletin.
  3. Montaj ve Sunum
    Fırından çıkan merenglerin soğumasını bekleyin. Soğuyan merenglerin arasına hazırladığınız kestane kremasını sürerek kat kat dizin. Üzerini toz tarçınla süsleyerek servis yapın.
  4. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ328 kcal
ŞEKER51 g
YAĞ9 g
PROTEİN2 g