Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
1 kilogram kestane
30 gram tereyağı
1 soğan
1 litre tavuk suyu
1 diş sarımsak
Taze kekik
Yarım çay kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır
Kestanelerin Hazırlanması:
Kestanelerin kabuklarını bıçağın ucuyla çizerek közde pişirin. Kabukları soyarak içlerini çıkarın. 5-6 kestaneyi bir kenara ayırın, geri kalanları küçük parçalar halinde kesin.
Çorbanın Hazırlanması:
Bir tencereye tereyağını alıp eritin. Kıyılmış soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Küçük parçalara kestiğiniz kestaneleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından kıyılmış sarımsağı ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Tavuk suyunu ekleyip 20 dakika boyunca pişirin.
Çorbanın Sunumu:
Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Yarım çay kaşığı tarçını ekleyerek karıştırın. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerini bütün kestane içleri ve kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.