GeriTatlı Tarifleri Kesme tatlısı tarifi (İrmikli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kesme tatlısı tarifi (İrmikli)

Kesme tatlısı tarifi (İrmikli)

İrmikli şerbetli tatlılar arasında yer alan kesme tatlısı kıyır kıyır ağızda dağılan tadıyla çok beğeniliyor. Yapımı da oldukça kolay olan kesme tatlısı evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. İşte, irmikli kesme tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, kesme tatlısı tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 4 damla limon

Kesme tatlısı tarifi (İrmikli) Nasıl yapılır?

Öncelikle kesme tatlısı şerbeti hazırlayarak başlayın.

Orta boy bir tencereye şekeri ve suyu döküp eriyene kadar karıştırın.

Şerbet kaynamaya başlayıp kıvam aldığında, limonu damlatın ve kısık ateşte on dakika kadar daha kaynatın.

Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Kesme tatlısı hamuru için; yoğurma kabına yumurtayı kırın.

Ardından sıvıyağı yoğurdu, irmik ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Sonrasında karatma tozu ve unu da alarak ele yapışmayacka bir hamur elde edin.

Hamurları tezgaha alıp dört parçaya bölün.

Her parçayı ileri geri yuvarlayarak çok kalın olmayacak rulolar elde edin.

Tezgaha irmik serpiştirin ve ruloları irmiğe bulayın.

İrmikli ruloyu iki parmak genişliğinde keserek parçalara ayırın.

Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın ve tepsiye dizin.

170 derecelik fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkartınca soğuk şerbeti üzerine dökün.

Şerbetini çekince iki- üç saat kadar dinlendirn ve servis edin.

Afiyet olsun...