Keşli cevizli erişte tarifi

Bolu usulü keşli cevizli erişte... Klasik erişte tariflerine nazaran, üzerine ceviz ve rendelenmiş keş peyniri eklenerek hem göze hem de damağımıza hitap ediyor. Ayrıca, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla da faydalı bir tat halini alıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Keşli cevizli erişte tarifi
Keşli cevizli erişte tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 500 gram erişte
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Su
Nasıl Yapılır
  1. Eriştelerin pişirilmesi
    Kaynayan suya erişteleri atarak pişmeye bırakın.
  2. Tereyağında ceviz ve keş peynirinin kavrulması
    Diğer tarafta tereyağını tavaya alıp üzerine kırılmış ceviz ve rendelenmiş keş peynir ekleyerek beraber kavurun.
  3. Malzemelerin birleştirilmesi
    Erişteler pişince yarısını servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş keş peyniri ve ceviz serpin. Kalan diğer erişteleri de üzerine ekleyin.
  4. Son dokunuş ve servis
    En son üzerine kavrulmuş keş peyniri ve cevizi serpiştirerek servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ973 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ72 g
PROTEİN17 g