GeriTatlı Tarifleri Keşkül tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkül tatlısı tarifi

Keşkül tatlısı tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri de keşkül tatlısı. Toz bademin verdiği nefis lezzetini başka bir boyuta taşıyan keşkül tatlısını dışarıda yiyebileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Ayrıca, Hindistan cevizi de eklendiğinde tadına doyum olmayan bu güzel tatlıyı hazırlarken tek dikkat etmeniz gereken topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmak. Hazırsanız, karşınızda keşkül tatlısı tarifi... Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı su

Keşkül tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Su ve nişasta hariç bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynayana dek karıştırın.

Küçük bir kapta su ve nişastayı da karıştırıp tencereye ekleyin.

Tatlınız pişince kaselere eşit olarak dağıtın.

Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...