GeriTatlı Tarifleri Keşkül tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkül tarifi

Keşkül tarifi
Abone Olgoogle-news

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri de keşkül. Toz bademin verdiği nefis lezzetini başka bir boyuta taşıyan keşkülü dışarıda yiyebileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Ayrıca, Hindistan cevizi de eklendiğinde tadına doyum olmayan bu güzel tatlıyı hazırlarken tek dikkat etmeniz gereken topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmak. Hazırsanız, karşınızda keşkül tarifi... Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı su

Keşkül tarifi Nasıl yapılır?

Su ve nişasta hariç bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynayana dek karıştırın.

Küçük bir kapta su ve nişastayı da karıştırıp tencereye ekleyin.

Tatlınız pişince kaselere eşit olarak dağıtın.

Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Muzlu Puding | Mucize Lezzetler