Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Peki, keskin tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte keskin tava tarifi ve yapım aşamaları...
Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
1 kg kuzu pirzola
4 adet domates
2 baş sarımsak
4 adet acı sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
Fırın Tepsisini Hazırlama
Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine biber ve domatesleri doğrayın. Sarımsakları birkaç parçaya bölerek tepsiye dizin.
Et ve Malzemeleri Hazırlama
Sığır ve kuzu etini düzgün bir şekilde malzemelerin üzerine tepsiye dizin. Etlerin üzerine ufak parçalar halinde tereyağı yerleştirin. Tuz ve pul biberi etin üzerine serpiştirin.
Pişirme İşlemi
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile tamamen sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin. Son 10 dakikada alüminyum folyoyu açarak pişirilmeye devam edin.