Keskin tava tarifi

Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Peki, keskin tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte keskin tava tarifi ve yapım aşamaları...

Keskin tava tarifi
Keskin tava tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 4 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 4 adet acı sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Fırın Tepsisini Hazırlama
    Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine biber ve domatesleri doğrayın. Sarımsakları birkaç parçaya bölerek tepsiye dizin.
  2. Et ve Malzemeleri Hazırlama
    Sığır ve kuzu etini düzgün bir şekilde malzemelerin üzerine tepsiye dizin. Etlerin üzerine ufak parçalar halinde tereyağı yerleştirin. Tuz ve pul biberi etin üzerine serpiştirin.
  3. Pişirme İşlemi
    Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile tamamen sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin. Son 10 dakikada alüminyum folyoyu açarak pişirilmeye devam edin.
  4. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ660 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ49 g
PROTEİN44 g