Keşkek, Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı şekillerde pişirilen nefis bir yemek. Bu keşkek tarifi de Ağrı’dan geliyor. Kuzu eti ve kuru soğanla yapılan Ağrı usulü keşkek için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:6+ Kişilik
Süre:60+ dk
Orta
Malzemeler
1250 gram dövülmüş buğday
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
500 gram kemiksiz kuzu eti
1 yemek kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
Buğdayı Hazırlama:
Buğdayı 8-10 saat önceden ıslatın.
Soğanı Hazırlama:
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tereyağında Salçalı Karışımı Hazırlama:
Tereyağı tencerede eritin. İçine salçayı ekleyip kavurun. Ardından doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Buğdayı ve Etleri Pişirme:
Buğdayı tencereye ekleyin ve üzerine suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Diğer tarafta etleri kuşbaşı doğrayıp ayrı bir tencerede pişirin. Etler yumuşamadan ocaktan alıp, buğday tenceresine ekleyin. Tuzunu da ekleyip kıvamı koyulaşana kadar pişirin.