GeriEt Yemeği Tarifleri Keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkek tarifi

Keşkek tarifi

Keşkek Anadolu’nun dört bir yanında özellikle kutlama sofralarında mutlaka bulunması gereken yemeklerden. Aşurelik buğdayın et suyunda uzun uzun pişirilmesiyle elde edilen bu enfes yemeği sizin için bu kez Balıkesir yöresinde uygulanan tarifiyle hazırladık. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz keşkeğin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kemikli kuzu kaburga
  • 500 gram keşkeklik buğday
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Keşkek tarifi Nasıl yapılır?

Keşkeklik buğdayı bir gün önceden yıkayın ve haşlayın.

Bir kabın tabanına etli kuzu kemiğini dizip üzerine de buğdayı ekleyin.

Buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip ara sıra karıştırarak pişirin.

Buğdaylar iyice eriyene kadar arada sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.

Etler de pişince kemikleri tencereden alıp etleri parçalayın ve yeniden buğdaylara ekleyin.

Yemeği tahta bir kaşıkla döverek etler fark edilmeyecek kıvamda lapa haline getirin.

Tereyağını tavada eritin.

Biberleri ve salçayı tereyağında kavurup keşkeğin üzerine gezdirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…