GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kereviz saplı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kereviz saplı tavuk tarifi

Kereviz saplı tavuk tarifi

Tavuk çabuk pişmesiyle acil durumların kurtarıcısı lezzetlerden. Ancak sürekli aynı tavuk yemeklerini yemekten bıkmış olabilirsiniz. Bu durumda kereviz saplarıyla enfes bir tada kavuşan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Pratikliğiyle ve aromasıyla bir numaranız haline gelecek kereviz saplı tavuk tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüs bonfile
  • Yarım demet kereviz sapı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 500 gram küçük boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı hazır süt kreması

Kereviz saplı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin.

Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın. Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun. Tavuk etlerini ekleyin. Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin. İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın.

Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin. İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün. Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın.