Keles güveci tarifi

Keles güveci, Bursa'nın ilçelerinden Keles'e has bir lezzet. Bursa'nın yöresel yemeklerinden olan keles kebabı daha çok küçükbaş hayvancılığın yapıldığı bölgede genellikle cuma günü güveç lokantalarında hazırlanır. Osmanlı saraylarından günümüze gelen bu lezzeti evinizde denemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Keles güveci tarifi
Keles güveci tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • Keçi eti
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Su veya kemik suyu
Nasıl Yapılır
  1. Etleri Kuşbaşı Doğrama Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ40 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ2 g
PROTEİN4 g