GeriSebze Yemeği Tarifleri Kelem dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kelem dolması tarifi

Kelem dolması tarifi

Lahana dolması Türkiye’nin her yerinde karşımıza çıkan bir yemektir ama kelem dolması adıyla Eskişehir’in sayılı lezzetleri arasında yer alır. Ufacık sarılan ve sarımsakla pişirilen acılı kelem dolmasını herkesin çok beğeneceğine eminiz. Siz de bu yemeği denemek isterseniz, ihtiyaç duyacağınız malzemeleri ve yemeğin yapılış adımlarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram koyun kıyması
  • 5-6 adet lahana yaprağı
  • 3 çorba kaşığı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet acı kuru biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kelem dolması tarifi Nasıl yapılır?

Lahanaları tuzlu suda haşlayıp süzün.

Lahanayı ince şeritler halinde kesin.

Soğanı rendeleyin.

Kıyma, bulgur, soğan, salça, tuz, karabiber ve 2-3 yemek kaşığı suyu bir araya getirip güzelce yoğurun.

Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp lahanaların içine sarın.

Acı biberi birkaç parçaya ayırıp tencerenin dibine yerleştirin.

Lahana dolmalarını biberlerin üzerine dizin.

Sarımsakları da lahanaların aralarına sıkıştırın.

1 su bardağı sıcak suyu dolmaların üzerine gezdirip bir tabak kapatın.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun…