GeriTatlı Tarifleri Kelebekler Vadisi turtası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kelebekler Vadisi turtası tarifi

Kelebekler Vadisi turtası tarifi
Bu tarifin görüntüsüne ve tadına hayran kalacaksınız!

Bu tarifin görüntüsüne ve tadına hayran kalacaksınız!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 fincan ceviz tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı kadar un
  • 1 çimdik tuz
İç malzemeler:
  • 4 adet sert elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Kelebekler Vadisi turtası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını küp küp kesin. Elinizi kullanarak unla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri de hızlıca katıp sert bir hamur elde edin.

Hamurun dörtte birini ayırıp, kalan hamuru tart kalıbına yanları yüksekçe olacak şekilde bastırarak yayın. Hamurun üzerine elmaların suyunu çekmesi için un serpin.

Elmaları dilimleyip üst üste gelecek şekilde hamurun üzerine dizin. Elmaların üzerine nişastayı serpiştirin. Şeker ve tarçını da yine elmaların üzerine eşit miktar gelecek şekilde pay edin. Ayırdığınız hamuru merdane ile açıp kelebek kalıbı ile şekillendirip, turtanın üzerine yerleştirin.

180 derecede piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.