GeriPasta Tarifleri Kedidili pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kedidili pasta tarifi

Kedidili pasta tarifi

Kedidili pasta, pratik yapımı ve lezzetiyle oldukça popüler bir tatlı. Muhallebi sosunun yanı sıra isteğe göre üzerini çikolata, meyve dilimleri veya kakao ile süsleyebilirsiniz. Peki kedidili pasta nasıl yapılır? İşte çok beğeneceğiniz ve favoriniz haline gelecek kedidili pasta tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 çay bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti

Sosu için:

  • 300 gram çikolata

Kedidili pasta tarifi Nasıl yapılır?

Tatlınızın muhallebisi için un, nişasta, toz şeker ve sütü tencereye koyup karıştırın.

Kısık ateşte sürekli karıştırın ve koyulaşınca ocaktan alın.

Ilınınca da vanilyayı ve toz krem şantiyi ekleyin ve homojenleşene kadar güzelce çırpın.

Bisküvilerinizin sütle iyice ıslatıp fırın kabına dizin.

Üzerine ılınmış olan kremayı yayın.

Çikolatayı rendeleyin ve kremanın üzerine serpin.

Dilerseniz tatlınızın üzerini kahve veya kakao ile de süsleyebilirsiniz.

Buzdolabında dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun...