GeriKek Tarifleri Keçiboynuzlu rom soslu havuçlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçiboynuzlu rom soslu havuçlu kek tarifi

Keçiboynuzlu rom soslu havuçlu kek tarifi
Daha önce keçi boynuzlu kek denediniz mi?

Daha önce keçi boynuzlu kek denediniz mi?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 2 adet orta havuç
  • 1 çay bardağı ceviz tozu
  • 2-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı rom
  • 1 adet kabartma tozu

Keçiboynuzlu rom soslu havuçlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri çırpın. Havucu rendeleyin ve rom hariç tüm malzemeleri birleştirin. Unu azar azar ilave edin, ıslak ve sıvı bir hamur elde edin.

Küçük boy fırın tepsisine veya büyük yuvarlak kelepçeli kalıba keki yerleştirin. Kek hamuru fazla kalın olmasın. 180 derecede 20 -25 dakikada pişirin.

Kek hafif soğuduktan sonra 1 çay bardağı su ile romu karıştırın. Fırça yardımıyla darbeler halinde kekin üzerine sosu yedirin.