GeriHamur İşi Tarifleri Keçi peynirli ve armutlu galette tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçi peynirli ve armutlu galette tarifi

Keçi peynirli ve armutlu galette tarifi

Galette için tartın daha pratik ve kolay hali demek mümkün. İçine tatlı tuzlu çeşit çeşit malzeme eklenebilen galette'i Hürriyet Lezizz yazarı Burcu Eminoğlu sizin için keçi peyniri ve armut ile hazırladı. Çok beğeneceğinize eminiz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları....

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Tart hamuru için:

  • 220 gram (2 silme su bardağı) un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 büyük boy yumurta
  • (Hamur toparlanmazsa 1-2 yemek kaşığı kadar soğuk su eklenebilir)

İç dolgusu için:

  • 100 gram keçi peyniri
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 adet armut

Servis için:

  • Fırına girmeden hamura sürmek için yumurta
  • Fırından çıkınca üzerine gezdirmek için 1-2 yemek kaşığı bal
  • 2-3 dal taze kekik ya da biberiye

Keçi peynirli ve armutlu galette tarifi Nasıl yapılır?

  • Soğuk tereyağı ve unu bir cam kaba alıp parmak uçlarınızla ufalayarak kırıntı hamuru haline getirin.
  • Kum gibi bir doku elde ettiğinizde kalan malzemeleri ekleyip mümkün olan en az yoğurma süresinde hamuru toparlayın.
  • Sert ama kolay toparlanan bir hamur elde ettiğinizde, streç filme sarıp en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında, un eklemeden 2-3 milim kalınlığında açın.
  • Ayrı bir kapta keçi peynirini 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın, hafif sürülebilir bir kıvam alacak.
  • Keçi peynirinizi yağlı kağıda serdiğiniz açılmış hamurunuzun ortasına, kenarlardan 2-3 parmak hamur boş bırakacak şekilde yayın.
  • Üzerine ince ince dilimlediğiniz armutları çok üstüste binmeyecek şekilde yerleştirin, ve kenarda boş bıraktığınız hamuru içe katlayarak
    görseldekine benzer bir şekil verin.
  • Daha kızarmış hamur isteyenler bir yumurta sarısını 2 yemek kaşığı su ile sulandırıp, hamurun dış kısımlarına fırça yardımı ile sürebilir.
  • 190-200 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda 30-35 dakika, hamur altın rengi alana dek pişecek.
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine bal gezdirin, ve dilediğiniz taze baharatları atın.
  • Ilındıktan sonra servis tabağına aktarıp dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun...