Yağlama tarifi

Şebit olarak da bilinen Kayseri yağlaması için yumuşacık yoğurulan hamur tek tek açılır ve pişirilir. Üzerine de mükemmel bir iç harç eklenir ve tadına doyum olmaz. Kat kat oluşuyla pastaya benzeyen yağlamanın ana yemeklerinizde size eşlik etmesini isterseniz işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

Yağlama tarifi
Yağlama tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Su

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun hazırlanması
    Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyun ve yavaşça su ekleyerek yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra 20 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Hamurun açılması ve pişirilmesi
    Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.
  3. İç harcın hazırlanması
    Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun. Doğranmış soğanları ekleyin ve sıvı yağ ekleyerek birlikte kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip bir süre pişirin. Sonra tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.
  4. Malzemelerin birleştirilmesi
    Pişen yufkaların arasına hazırladığınız iç harcı ekleyin, kat kat yerleştirin ve bir bıçakla kesin.
  5. Servis önerisi
    Hazırladığınız yağlamaları sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ862 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ29 g
PROTEİN27 g