GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kayısılı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısılı tavuk tarifi

Kayısılı tavuk tarifi

Birbirinden farklı lezzetleri bir araya getirmeyi sevenler için muhteşem bir tarifle sizlerleyiz. Akşam yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz bu yemeği tadanlar çok sevecek. Yanına lezzetli beyaz pilavla sunabileceğiniz kayısılı tavuk nasıl yapılır? Özel yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak nefis kayısılı tavuk tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet taze kayısı
  • 400 gram kuşbaşı doğranmış tavuk bonfile
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 12 adet arpacık soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam toz kırmızı biber


Kayısılı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tavaya alın ve kızdırın.

Ardından arpacık soğanları da ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlardan sonra kuşbaşı doğranmış tavuğu da ilave edip birkaç dakika soteleyin.

Kırmızı ve sarı biberleri küçük küçük doğrayın.

Sotelediğiniz tavukların üzerine doğradığınız biberleri ekleyin.

Tuz ve toz kırmızı biber serpip 5 dakika soteleyin.

Daha sonra kayısıların çekirdeğini çıkararak ikiye bölün.

İkiye bölünmüş kayısıları ve kremayı tavaya ekleyin.

Ağır ateşte 5 dakika daha pişirip servis yapın.

Afiyet olsun.