GeriKahvaltılık Tarifleri Kayısı reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı reçeli tarifi

Kayısı reçeli tarifi

Reçeller Türk mutfağında kahvaltıların olmazsa olmazlarından. Her mevsim reçeli yapılabilecek enfes meyveler tezgahları süslüyor. Örneğin kayısı yaz aylarında mutlaka reçelini yapıp lezzetini kışa taşımanız gereken meyvelerden. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte rengini ve lezzetini kaybetmemiş nefis bir kayısı reçeli için ihtiyacınız olan tek tarif…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram şeker
  • 700 gram kayısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı içme suyu

Kayısı reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları güzelce yıkayın.

Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölüp tencereye alın. (Eğer kayısılar reçelin içinde tane tane kalsın istiyorsanız sert meyveler kullanın.)

Şekeri kayısıların üzerine yayıp kapağını kapatın ve sulanması için 2-3 saat kadar bekletin.

Sularını salan kayısıların üzerine 1 su bardağı da içme suyu ekleyip tencereyi ocağa alın.

Kısık ateşte kaynattığınız reçeli ara ara hafifçe karıştırın.

Tencerenin üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayın. (Köpürmeyi önlemek için reçele 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.)

Reçeliniz kıvam almaya başladığında içine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Koyulaşan reçelin altını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğuyan reçeli kavanozlara boşaltıp ağızlarını sıkıca kapatın.

Uzun süre dayanmasını istiyorsanız reçelinizi güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.KEM