GeriEt Yemeği Tarifleri Kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavurma tarifi

Kavurma tarifi

Kavurma Türkiye'nin her yerinde özellikle de Kurban Bayramları'nda çok sık yapılan bir yemek. Ağrı'da ise şehrin yemeklerinden biri olarak kabul edilecek kadar çok seviliyor. Sizin için Ağrı usulü bir kavurma tarifi hazırladık. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu but
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Su

Kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Etleri kuşbaşı doğrayın.

Tencereye alıp üzerine tereyağı, tuz ve su ilave edin.

Kapağı kapalı halde 1,5 saat kadar pişirin.

Etler suyunu çekip yumuşadığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...