GeriMakarna Tarifleri Kavurma soslu makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavurma soslu makarna tarifi

Kavurma soslu makarna tarifi

Makarnayı çocuktan yaşlıya sevmeyen yoktur. Hepimizin evinde en az üç çeşidi mevcuttur. Peki sosları? Siz makarnayı nasıl yemeyi tercih ederdiniz? Mesela kekikle kavrulmuş kuşbaşı et sizin de aklınızı başınızda aldıysa gelin akşam için hazırladığımız bu enfes yemeğe eşlik edin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase dana kavurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Kavurma soslu makarna tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye makarna suyu ve tuz ekleyin ve kaynatın.

Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve 10-12 dakika haşlanmasını bekleyin.

Bir yandan da geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından ezilmiş sarımsakları, kekiği ve kavurmayı ekleyin.

Makarna suyundan kavurma tavasına ekleyin.

1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Haşlanan makarnalarınızı süzün ve tavaya ekleyin.

2-3 dakika makarna ve kavurma sosunu karıştırdıktan sonra yemeğinizi tabağa alabilirsiniz.

Üzerini süslemek için taze doğranmış dereotu ve rendelenmiş tulum peyniri son derece lezzetli olacaktır. Afiyet olsun…