GeriSalata Tarifleri Kavrulmuş arpa şehriye salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavrulmuş arpa şehriye salatası tarifi

Kavrulmuş arpa şehriye salatası tarifi

Salatalar, sofralarımızın olmazsa olmazı. Kavrulmuş arpa şehriye salatası da onlardan biri. İster akşam sofralarınıza isterseniz de çay saatlerinize leziz bir renk katın. Ne şekilde olursa olsun yemeklerin en güzel yancısı. İşte, tek başına bir öğün olarak bile tüketebileceğiniz kavrulmuş arpa şehriye salatası tarifi... Haydi mutfağa!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet havuç
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demek maydanoz
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz

Kavrulmuş arpa şehriye salatası tarifi Nasıl yapılır?

Tel şehriyeyi, orta ateşte renk alana kadar kavurun.

Üzerine tuz ve 1,5 su bardağı su ekleyip pişirin.

Piştikten sonra soğuması için kenara alın.

Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın.

Havucu da rendeleyin.

Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.

Tüm hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaseye alın.

En son üzerine tuz, zeytinyağı ve limon suyu ilave edip güzelce karıştırın.

Afiyet olsun...